[O1] Drzwi bagażnika zamykają się jak w oborze !!! (hatchbac

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 15051
    • Octavia IV (NX3)

Kiedyś w poprzedniej bryczce (Lanos) podklejałem całą podkładkę dookoła cienką gumą od spodu.
    pozdrawiam - Darek
    ​​

Komentarz

• J@CU$
      Classic
      • 2009
      • 31

We wszystkich chyba tak ta klapa trzaska! U mnie także, a nowe siłowniki tak nic nie dadzą. Jedyne, co można zrobić to wyregulować te odboje
      Zamieszczone przez Maicroft
      Na tych dwoch gumkach na rogach wyreguluj, tzn wykrec je mocniej, wtedy nie bedzie walic az tak
      Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie. . .

Komentarz

• Viniu
        Rider
        • 2008
        • 517

ponczo, gdybym mógł przyznałbym Ci punkt za pomoc U mnie też rejestracja halasuje ale nie sądziłem, że może mieć taki wpływ.. jutro zrobie z nią porządek

[ Dodano: Czw 22 Paź, 09 21:09 ]
        Acha.. z malym wyjątkiem... nie będzie to szmata
        Pozdrawiam

Komentarz

• Rafał 82
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 150
          • Superb II (3T4)

Nasze ramki OCP są bardzo ciche tj. nie hałasują bez dodatkowych zabiegów :szeroki_usmiech

Przy poprzednich tablicach ratowałem się sylikonem

Komentarz

• BORA
            Ambiente
            • 2009
            • 118
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Maicrosoft dzięki za radę, dzisiaj sprawdziłem jak to u mnie wygląda i ku mojemu zdziwieniu okazało się że nie mam jednej z tych gumek o których piszesz.. a więc być może to właśnie brak jednej z tych gumek daje popalić, pytanie jest następujące-jak się nazywa ta gumka bo chciałbym kupić takie coś... Nie wiem "odbojnik"? ale pod taką frazą nic nie ma na allegro dla Octavii.. może ktoś doradzi?

A co do tego co piszesz "Co za problem puscic ja, jak juz jest na samym dole" to wiesz.. ja ją puszczę delikatnie z tych kilku centymetrów natomiast powiedź to innym którzy zamykają klapę-normalnie wali jak by ktoś z całej siły walnął tą klapą w dół... nikt nie jest przyzwyczjony do takiego zachowania klapy ponieważ ta klapa powinna jednak wg mnie być lekko hamowana przed samym zamkiem
            BORA aka xbora
            Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
            ||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||

Komentarz

• modrzew24
              Classic
              • 2008
              • 35

Problem z siłownikami klapy bagażnika OI Combi

Podczepiam się pod temat. U mnie przy aktualnych mrozach (-10stopni) klapa wali mnie po plecach lub głowie. Siłowniki nie są w stanie utrzymać klapy. Proszę o jakieś linki gdzie można nabyć takie cuda. Czy siłowniki od Passata będą pasować ( znalazłem na allegro, nie widzę aukcji z siłownikami do skody). Z góry dzięki za informację.

Komentarz

• smer
                RS
                • 2008
                • 2021
                • Octavia II (1Z3)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1291
                http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1292

[ Dodano: Sob 18 Gru, 10 21:16 ]
                Te tańsze u mnie działały rok bez problemu. Później sprzedałem skodę, ale amortyzatory nie wykazywały śladów zużycia, czy też osłabienia...
                Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

Pracuję...